Senaste inläggen

Av Bente - 29 maj 2010 17:32

Ett mycket blandat paket fick jag från Jessica http://www.stickmamman.blogspot.com/ Jättegod choklad ,fina pins från hjärt lung fonden ( det var det absolut bästa)En fin stickmarkör ,ansiktsmask ,garner av olika sorter och färger alltid trevligt och en massa 80-talsmönster och en barnhästbok.Tack så mycket Jessica!  

Av Bente - 26 april 2010 12:06

De senaste in köpen ,3 härvor grått 1-trådigt gotländskt lammullsgarn  ,ska bli en slipover till maken och 3 härvor 2-trådigt i lila och ljungnyanser.Ska nog bli något till mig själv ,har en del grått Gotlandsullgarn  att mixa med.

Inköpta på Skymnings gård på Gotland. Helt ljuvligt att känna ,klämma och även lukta på dessa underbara ulllgarner.

Sen blev det 9 härvor av ett Irlänskttweed ullgarn , liknar Debbbie Bliss Chunky tweed  ,fyndade på Tradera för under 200 kr.Härlig blå nyans ,ska bli något till mig ,kofta troligtvis.

    

Kort kofta/bolero i Debbie Bliss garn Prima en merino /bamboo blandning . Skönt garn men en del färgskiftningar och många knutar i några nystan. Blev inte helt nöjd med modellen men ska prova den några kommer och se.

  

Av Bente - 24 april 2010 11:43

Nytt byte som jag inte kunde motstå ,det roligaste bytet tycker jag.

Har varit på Gotland och i Italien ,blev fast i askmolnet och fick åka bil hem .Har inte hunnit sticka så mycket. Köpte lite garn på Gotland och ett Traderafynd .även en färdig kofta ,ska ta bilder lite senare ute i solen .Liten kort uppdatering bara ,kommer mer snart.

  

Av Bente - 26 mars 2010 09:43

Har nu äntligen avslutat ett projekt och inte froggat det ,bara knappar saknas. Snart är ytterligare ett klart. Detta är min andra koftans kofta ,stickad i tunn  kidmohair i blågröna toner. Lätt som en fjäder och inte så tjock att det inte går att ha den inne.

Min apelsinkofta har jag fått repa upp och börja om för garnet räcker inte.

Har ett stort  koftprojekt på planeringsstadiet i tunn ekobomull ,ska ha någon mönsterstickning i flera färger men kan inte bestämma mig för hur.

Här har vi riktig vår med 15+ och sol ,underbart efter den långa snöiga vintern.Längtar efter en riktigt somrig stickning nu.

Sy &stickmässa i Malmö fredag ,lördag och söndag. Tror inte jag ska gå ,blev ganska besviken förra året .Att betala 120kr för att få handla lite garn känns dyrt. Får väl se om det blir ett besök i helgen.Skulle behöva en del knappar och lite tyg så kanske.  

Av Bente - 12 mars 2010 14:36

Te ,choklad,stickning och en liten hund.Fick ta med en bild på den andra hunden också. Ha en skön stickhelg     

Av Bente - 12 mars 2010 09:29

Så spännande ! I år har jag anmält mig till sticklägret i Dalarna och även till färgningskursen. Ska bli jättekul att träffa en massa nya människor. Har aldrig varit i Dalarna så det blir också en upplevelse. Jag längtar redan dit.

  

Av Bente - 9 mars 2010 09:34

Jag kunde inte motså frestelsen att börja på en ny kofta när vårsolen sken vill man ju inte sticka vinterkoftor. Har ju bara 3 andra på gång varav en är bara montering och kanten kvar på.Den ska bli färdig innan sommaren är det tänkt.

Stickar i ett garn som är helt ljuvligt mjukt .Silke Merino blandning  fyndat på Tradera men tyvärr räcker det nog inte utan får göra någon randning på resåren. Har ett vitt tunt Merino/silke så kanske kan gå om jag tar dubbelt garn.

Stickar uppifrån och ner med en fläta och  2 aviga ränder på framkanten .  

Av Bente - 5 mars 2010 14:32

Idag fick jag mitt sista paket i denna omgången från en mycket hemlig hemlisvän.Inte en endaste ledtråd har jag fått.

Tack för paketet med 3 smaskiga chokladbitar och 2 Sarekgarn  med för mig lite ovanliga färger men väldigt fina och ett Järbo raggi i beiga och bruna nyanser.Vintern tycks ju inte vara slut än så både sockar ,vantar och mössor används flitigt .Bilden tog jag ute i solen så det blev lite bättre färger ,tyvärr kom chokladen inte med riktigt.


  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se