Senaste inläggen

Av Bente - 19 november 2010 12:47

I kväll är det stickmaraton hos Fröken Garn, det ska bli riktigt kul. Mat,dryck och stickning ,kan det bli bättre? Härliga garner att klämma på och försöka låta bli impulsköp.

Stickcafé på Facebook är också kul men att träffas IRL är ännu bättre.

Funderar på vilka stickningar som ska med ,det behövs flera att variera medunder kvällen.Har fått beställningar från barnen stora tröjor  till tjejerna och en slipover+ en tröja till sonen.Puh hur ska jag hinna med det? Lite garninköp blir det ju förståss men de vill mest ha grått. Inga härliga multifärgade nystan som är så fina att se på.Skulle kunna ha en hel vägg med upphängda garnhärvor bara till pynt.

Vädret är riktigt vidrigt ,slask ,regn och blåst. Hoppas det blir bättre till i kväll när jag ska ut och cykla.

Av Bente - 12 november 2010 11:59

Grått ,blåsigt och regningt idag men milt.Kallare ska det väl bli ,de  (kvällstidningarna)talar ju om kallaste vintern på 1000 år ,hur de nu kan veta hur kallt det var då.

Har stickat en mössa i Manos wool clasica ,spiralhat från one skein wonders boken. Som vanligt blev jag besviken på hur det blev  uppstickat ,härvan var otroligt vacker men mössan nja .

Vantar i grönblå Marks ekoull efter Elizabeht zimmermans mönster miotered mittens. Något smala men blev väl ganska ok.

En cowl i något så ovanligt som ett syntetgarn ,melerat i olika nyansar mer ok inte så brokigt, har en elastiskttråd i sig så den är väldigt följsam och superskön. Såna blir det fler av.

Håller på med ett par fingervantar i babyalpakka/kidmohair tillmig själv också och en mössa  i nRegia silk till mannen.En kofta är också på stickorna och en till blir nog påbörjad snart.  

Av Bente - 27 oktober 2010 15:16

Tack för det fina paketet med god choklad ,the och härliga garner. 4 ljusblå kid mohair och ett underbart ljusgrön merino silkegarn. Vad det ska bli har jag ingen aning om ännu. Det är så kul att få paket med okänt innehåll från en okänd person. 

Ser framemot nästa paket .Tack igen min hemlisvän.    

Nu ska jag prova lite av chokladen  och en kopp the i ruskvädret. Regn på tvären idag.

Skickade precis iväg mitt paket till stickhjälpen ,har mest stickat sockar och mössor dit den senaste tiden, perfekt sätt att göra av med alla restgarner.

Ska börja på ett par vantar till mig själv nu och sen en sjal/cowl i något så ovanligt som ett akrylgarn ,det är inte ofta jag stickar i såna men just runt halsen är jag extremt känslig för att det sticks. Tyvärr går alla sorters ull bort.

Av Bente - 13 oktober 2010 10:15

Håller på att sticka babysockar och mössor för att skicka till Stickhjälpen ,ska vara där före siste oktober så just nu gör jag bara det. Får använt en massa restgarener och göra något jag inte får annars ,sticka babysaker. Snabbt och kul.

Håller på att färdigställa mitt Hemlispaket så nu ska jag ut på stan och fixa med det sista.  

Av Bente - 1 oktober 2010 09:41

Äntligen fick jag beställt min nybörjarslända från Spinspiration och lite extra ull. Arbetar i helgen så jag hoppas att jag hinner med att prova på lite.

Två par sockar har blivit färdiga ,ett par raggsockar till mig och ett par baysockar som ska skickas till stickhjälpen för vidare befodran till behövande barn . Håller på med andra paret babysockar och hoppas hinna med några fler innan de ska skickas iväg i slutet av månaden.       

Av Bente - 1 oktober 2010 09:38

Detta fina paketet fick jag av Emma  htpp://emlous.blogspot.com. Härliga färger på garnet ,mumsig choklad ,gott the och fina knappar.Tack så mycket !  

Av Bente - 18 september 2010 13:45

   I morgon blir det en tur till Hallands Väderö , vi stannar till fredag så det blir mycket tid till stickning . Hoppas på fint väder . Här blåser det rejält så överfarten i morgon kan nog bli kul...Nu ska jag laga mat ,packa och inte minst bestämma vilket stickprojekt som får följa med.

Av Bente - 14 september 2010 14:20

Den här koftan  Rafn ska jag nog sticka i mitt rödfärgade garn. Kommer frånboken Vikingamönster i stickat av Elsebeth Lavold.   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se